Politica de Returnare

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative:
Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului. 
Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit) CU OBLIGATIA SUPORTARII CHELTUIELILOR DE TRANSPORT OCAZIONATE CU LIVRAREA PRODUSULUI.
Returnarea produsului trebuie facuta prin intermediul unei firme de curierat rapid aleasa de client, exceptie Posta Romana, conform O.U.G Nr.34/2014 Articolul 6, litera I.

Rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14  zile de la receptia produsului returnat. Best Buy Babys va inapoia prin transfer bancar contravaloarea marfii returnate in maxim 14 de zile de la data returnarii produselor. Conform legislatiei din Romania puteti sa returnati produsele cumparate de pe bestbuybabys.com in termen de 14 zile de la cumpararea lor.

 

Conditii generale pentru returul produselor vandute si expediate de catre Best Buy Babys:

  • Produsele pe care le returnati trebuie sa fie in aceeasi stare in care l-ati primit.
  • Returul se face cu etichetele initiale intacte, certificatul de garantie in original (daca a fost emis de producator / distribuitor) si toate documentele cu care a fost livrat produsul.
  • Produsul trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat si insotit de accesoriile / cadourile cu care a fost livrat.
  • Daca ati cumparat mai multe produse de acelasi fel si vreti sa le returnati pe toate, asigurati-va ca doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate. 
  • Nu se accepta produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate, cele care prezinta urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice / electrice, produsele carora le lipsesc accesorii.

Conditii de predare:

– Coletul trebuie sigilat pentru a putea fi preluat si returnat in conditii optime: va recomandam o cutie solida sau un plic, ambele cu protectie la interior in cazul in care ambalajul original este deteriorat.

–  Trebuie completat si trimis prin e-mail la adresa office@bestbuybabys.com

formularul de retur

pentru produsele pe care doriti sa le returnati.

Produse de tip comanda speciala (indiferent de categorie) nu pot fi returnate.

Limitarea dreptului la retur gratuit
Site-ul nostru isi rezerva dreptul de a limita serviciul “Retur produse in 14 zile” in cazul unor retururi repetate sau in cazul unor urme vizibile de uzura a produselor, indiferent de tipul produsului returnat.
Consumatorul va fi informat printr-o notificare scrisa, apel sau prin posta electronica, atunci cand se constata un comportament incorect.

  • Pentru produsele achizitionate on-line/telefonic:

Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform OUG. 34/2014 in cazul in care cumparatorul este nemultumit de performantele sau calitatea produsului, sau daca constata ca produsul nu corespunde cerintelor sale. Produsele se pot returna, in termen de 14 zile calendaristice de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.
Pentru produsele achizitionate prin card bancar, banca emitenta poate debloca suma blocata in contul clientului in termen de 1-30 de zile, in functie de politica acesteia.

  • Conditii generale de returnare:

Recomandam returnarea produselor in ambalajul cu care au fost expediate si impreuna cu toate documentele (manual de utilizare, garantie), aceasta nefiind o obligativitate – Legea 249/2015, Art. 16, punctul 8.

Costul transportului produselor mai sus mentionate revine in responsabilitatea clientului.  In cazul unui produs neconform, va invitam sa ne contactati.
Dupa perioada de 14 zile calendaristice, conform legii produsele nu mai pot fi returnate.

  • Procedura de returnare:

In cazul in care doresti sa returnezi un produs, te rugam sa urmezi urmatorii pasi:

1. Completeaza formularul de retragere de mai sus si trimiteti-l catre noi prin email la adresa office@bestbuybabys.com

2. Trimite produsul si toate accesoriile primite, certificatul de garantie si o copie a facturii la adresa primita prin email sau telefonic de la Best Buy Babys, precizand pe AWB “Returnare produs Best Buy Babys ONLINE”. Clientul este responsabil de impachetarea produsului si a documentelor necesare pentru expediere. Va rugam sa nu scrieti pe ambalaj adresa de livrare ci doar pe AWB. Expediati produsele la adresa fizica primita prin email, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice.
4. Cheltuielile de transport sunt suportate conform legii de catre client. In cazul in care expediati coletul cu plata la destinatie, vom fi nevoiti sa facturam contravaloarea transportului plus costul kilometrilor aditionali daca este cazul.

Formularul de returnare este un model si nu este obligatoriu.

Atentie! Cheltuielile de retur vor fi suportate de catre client, conform legii, și vor fi achitate curierului în momentul predarii coletului cu produsele returnate. Clientul poate alege firma de curierat cu care produsul este expediat catre centrul logistic. Nu recomandam retururile prin Posta Romana.

Restituirea banilor se va face conform legii în termen de maxim 14 de zile calendaristice de la data receptionarii produsului returnat. Contul bancar mentionat in formularul de returnare trebuie să fie înregistrat pe numele persoanei care a efectuat achiziția și nu pe numele altei persoane. Contul bancar trebuie sa fie in lei. Intarzierea furnizarii datelor despre contul bancar poate duce la intarzierea returnarii banilor.

Clienții persoane juridice nu pot face retururi pentru produsele comandate, conform OUG. 34/2014.

– Exceptari de la dreptul de retragere

Sunteţi responsabil pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor

Pentru informatii suplimentare privind returnarea produselor ne puteti contacta la telefon +40.721.578.660 in timpul orelor de program sau ne puteti scrie la adresa office@bestbuybabys.com

I Best Buy Babys

NEWSLETTER

Salut !!!
Îmi pare bine să te cunosc.

Fii la curent cu toate promotiile si produsele noi din magazin!

Nu facem spam! Citește politica noastră de confidențialitate pentru mai multe informații.

Shopping Cart
Scroll to Top