Jucariile STEM

Principiile educatiei STEM


Ca orice alt sistem educational, educația STEM se bazează pe câteva principii clare ce trebuiesc aplicate pentru a atinge obiectivele educaționele în formarea viitorilor adulți.

Să vedem, așadar, care sunt principiile educației STEM:

Calitate și rigurozitate

 • se aliniază și integrează conținutul cadrelor curriculare, inclusiv Cadrul de învățare pentru primii ani, domeniile curriculare ale științei, tehnologiilor (proiectare și tehnologii și tehnologii digitale) și matematică și învățământul secundar acreditat
 • completează predarea și evaluarea explicită a conținutului disciplinar și a ideilor cheie la disciplinele componente ale curriculei . Proiectarea și tehnologiile includ principii și sisteme de inginerie.

Relevanță și autenticitate

 • utilizează provocări și contexte autentice din lumea reală care necesită integrarea abordărilor disciplinare
 • oferă contexte de învățare aplicate care sunt relevante pentru cursant
 • creează oportunități de personalizare.

Capacitate și disponibiliate

 • folosește abordări pedagogice centrate pe elev, care permit autodirecția, colaborarea, rezolvarea problemelor și managementul proiectelor
 • dezvoltă capacitățile generale și, în special, gândirea critică și creativă, alfabetizarea și calculația în setări de învățare aplicate și contextualizate
 • stimulează inovația prin crearea, proiectarea și producerea de soluții la problemele lumii reale.

Inclusiv și accesibil

 • oferă acces și provocare pentru toți copiii
 • folosește o abordare diferențiată a planificării, predării și evaluării
 • creează rezistență și o mentalitate de creștere tuturor copiilor atunci când se confruntă cu provocări și incertitudine.

Căi de învățare

 • îi inspiră pe cursanți despre tehnologiile viitorului
 • face legături între învățarea actuală și cea viitoare și drumul în carieră
 • leagă învățarea de contexte locale, regionale, naționale și globale relevante pentru cursant
 • construiește legături cu comunitatea, industria (inclusiv afaceri) și partenerii din domeniul educației
 • dezvoltă informații despre relevanța STEM în societate și lumea muncii.

Beneficiile educatiei STEM


Beneficiile educației STEM sunt deja cunoscute și acceptate de întreaga comunitate educațională. Să vedem care sunt aceste beneficii pentru copii:

 1. Îmbunătățește creativitatea –  Se poate spune că, creativitatea este gândirea outside the box – gândirea fără îngrădiri sau preconcepte. Copii educați STEM încearcă să vină cu idei unice rezolvând în același timp probleme complexe cu o abordare interdisciplinară. Ei dezvoltă această abilitate cu inspirație de la colegii lor de echipă. Astfel, îi încurajează pe copii să exploreze lucruri noi, să își folosească imaginația și să își construiască invenția.
 2. Sporește colaborarea în echipă – Abilitatea de colaborare este abilitatea de a lucra împreună pentru obiective comune. Este unul dintre punctele vitale pentru educația STEM, iar programa este pregătită pentru a încuraja munca în echipă. În acest fel, copiii își pot dezvolta abilitățile de comunicare și leadership.
 3. Dezvoltă abilități de comunicare – Abilitățile de comunicare sunt probabil cele mai importante dintre toate abilitățile de viață. Deoarece comunicarea aduce ascultare, prietenie, deschidere și mai multă abilitate, copiii învață să ofere și să primească feedback în mod eficient.
 4. Îmbunătățesc abilitățile de gândire critică – Gândirea critică duce la găsirea soluțiilor la probleme. Elevii învață cum să descompună o problemă în părți mai mici și să rezolve pas cu pas. În plus, gândirea critică este esențială pentru îmbunătățirea locurilor de muncă.
 5. Sporește curiozitatea – Elevii STEM vor deveni mai buni in a pune întrebări interesante. Curiozitatea copiilor se îndreaptă spre inovații și descoperiri pe care le cercetează.
 6. Îmbunătățiți abilitățile cognitive – Abilitățile cognitive sunt abilitățile creierului care îmbunătățesc gândirea, citirea și învățarea. Elevii STEM pot învăța elementele de bază ale codificării și ingineriei în școlile primare. Această abordare ajută dezvoltarea cognitivă a copiilor. De exemplu, pot rezolva problemele mai repede decât colegii lor.
 7. Explorează carierele STEM la vârste mici – Educația STEM pregătește copiii pentru viitor pentru a include baza inovației, științei și tehnologiei. Deci, elevii cresc adecvat cu abilități din secolul 21 de la vârste mici.
 8. Învață să aibă initiative – educația STEM contribuie la creșterea copiilor curioși, încrezători și care se ocupă mai bine de provocări. Ei își pot gândi singuri proiectele pentru a rezolva problemele.
 9. Consolidarea alfabetizării mediatice – Spre deosebire de sistemul clasic de învățare, studenții STEM învață prin cercetare și investigare. Ancheta solicită elevilor să se angajeze într-o învățare activă generându-și întrebările și căutând răspunsuri. Deci, ei pot aplica ceea ce au învățat în viața de zi cu zi.
 10. Stimulează învățarea social-emoțională – Abilitățile social-emoționale aduc fericire și succes în viață. Educația STEM încurajează copiii să-și îmbunătățească abilitățile  înainte de a deveni membri activi ai societății. În afară de dezvoltarea personală, inclusiv strategiile în predare, îi împuternicesc pe elevi să învețe mai mult din punct de vedere academic.

Ce reprezinta educatia STEM?


Auzim tot mai des de Educatia STEM, de beneficiile acesteia dar stim oare ce este și cum se poate aplica copiilor?
Care sunt efectele și beneficiile copiilor atunci când sunt expuși educației STEM.
Daca doriti sa va pregatiti micutul pentru viitor si sa il ajutati sa isi descopere si dezvolte aptitudinile tehnice atunci trebuie sa optati pentru acest tip de educatie.
Educatia STEM se realizeaza de la varsta aceasta prin jucariile STEM.
STEM este acronimul folosit pentru Science, Technology, Engineering, Maths (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).
STEM este un curriculum bazat pe ideea de a educa tinerii în patru discipline specifice – știință, tehnologie, inginerie și matematică – într-o abordare interdisciplinară și aplicată.
În loc să predea cele patru discipline ca subiecte separate și distincte, STEM le integrează într-o paradigmă de învățare coezivă bazată pe aplicații din lumea reală ale teoriilor matematice, fizice sau chimice.
Educatia STEM este in termen simpli un model educațional de învățare a științelor exacte: matematică, fizică , chimie într-un mod integrat cu aplicații  și exemple directe din natură sau viața reală.
Aceste jucării, prin design-ul lor unic, nu sunt ca orice altă jucărie.
Nu sunt SIMPLE!
Scopul lor este de a îmbina joaca și distracția cu învățarea și, astfel, să devină mai atractive și mai interesante pentru copiii de toate vârstele. 
Avantajele și beneficiile jucăriilor STEM – dezvoltarea gândirii divergente, a capacităților de coordonare motrice, a abilităților spațiale și a creativității – fac din acestea un MUST HAVE pentru toți copiii.
Jocurile și jucăriile noastre stimulează creativitatea, gândirea logică și matematică, inteligența și încurajează lucrul în echipă.
La Best Buy Babys vei găsi jocuri de construcție, jocuri și jucării din lemn, puzzle-uri, jocuri magnetice, de logică, boardgames de cooperare sau de întrecere sau jocuri care dezvoltă creativitatea și imaginația.

Jucariile STEM


Jucăriile STEM sunt jucării bazate pe știință, tehnologie, inginerie și matematică, orientate spre învățare, curiozitate și educație.

Există o varietate de jucării STEM diferite, axate pe discipline de bază în codificare, inginerie, chimie, fizică, jucării mecanice și multe altele.

Jucăriile educaționale îi învață pe copii să se concentreze asupra celor patru subiecte de știință, tehnologie, inginerie și matematică.

Jucăriile STEM sunt o modalitate excelentă de a consolida importanța învățării într-un mod distractiv.

La Best Buy Babys, încurajăm educația STEM și folosirea jucăriilor educaționale STEM.

Jucăriile și kiturile noastre STEM se concentrează pe seturi de chimie și kituri științifice, seturi de construit magnetice, experimente etc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart
Scroll to Top